Zemra-Chat.com - ''Gjenezë e gjakut Shqip'' - Masakra në Familjen Reka - Dokumentar

''Gjenezë e gjakut Shqip'' - Masakra në Familjen Reka - Dokumentar

2 0
Maskra ne familjen Reka
Në vitin 1999 lufta në Kosovë kishte marrë përmasa të mëdha dhe të paparashikueshme.
Forcat serbe të goditura nga UÇK-ja dhe forcat e NATO’s në pamundësi për tu përballur drejtëpërdrejtë me ushtarët e lirisë, po hakmerreshin në popullatën civile nëpër disa pjesë të Kosovës.
Familja Reka nga Bërnica e epërme është njëra ndër ato familje e cila e pësoi rëndë nga kriminelët paramilitary serb.
Ejup Reka asnjëherë nuk është ndalursë kërkuari drejtësi duke denoncuar këtë krim në të gjitha instancat relevante, vendore e ndërkombëtare.
Kjo familje sot jeton në truallin e të parëve, në “Gjenezën e gjakut Shqip”.

Video